Taxatie nodig?


Laat je huis taxeren door Kamps en De Vries Makelaars


De meest voorkomende reden om een huis te taxeren is de financiering van een aankoop. Maar ook om te kunnen bepalen of aan- of verkoop überhaupt haalbaar is, voor een verbouwing, bij een boedelscheiding of afhandelen van een erfenis waar een woning bij betrokken, is een taxatie vaak noodzakelijk.

Omdat wij zijn aangesloten bij zowel het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) als de Taxateurs Unie, helpen wij je graag aan een gevalideerd taxatierapport dat door alle Nederlandse geldverstrekkers wordt geaccepteerd.  

Voor meer informatie of een zorgvuldige taxatie, vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons uiteraard ook bellen: 050 - 31 11 640.

 

 

Taxatiekosten

De kosten van een taxatierapport, gevalideerd door het NWWI of Taxateursunie, bedragen € 550,- inclusief BTW en de validatiekosten. De kosten voor een verbouwingstaxatierapport of een nieuwbouwtaxatierapport zijn vanaf € 600,- inclusief BTW en de validatiekosten. 

Let op: Een taxatierapport geeft geen inzicht in de bouwkundige staat. De onderhoudsstaat wordt wel bekeken en beoordeeld bij de taxatie. Indien wij aanleiding zien, adviseren wij om eventueel een nader bouwkundig onderzoek te laten verrichten.

 


Veelgestelde vragen


Wat is het verschil tussen een gratis waarde-indicatie en een betaalde taxatie?
De waardebepaling is een eenvoudige versie van de taxatie en wordt gebruikt als advies om de woning goed en voor de juiste prijs in de verkoop te zetten. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een hypotheek, waarbij de bank wil weten of de nieuwe woning in waarde overeen komt met het gewenste hypotheekbedrag. Banken en hypotheekverstrekkers eisen hiervoor meestal een taxatierapport dat is gevalideerd door een onafhankelijk instituut. Door middel van deze controle wordt fraude voorkomen en de kwaliteit van het rapport gewaarborgd. Dit is bij een waardebepaling niet het geval. Is er naast een taxatie ook een bouwkundige keuring nodig?
De taxateur heeft een signalerende functie wat betreft bouwkundige gebreken. Tijdens de taxatie wordt de staat van onderhoud onderzocht door de taxateur. Hij of zij zal na de taxatie aangeven of een aanvullende bouwkundige keuring nodig is.

Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op 050-31 11 640.  

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring